Zenesziget

Az MTA-SZTE Ének-Zene Szakmódszertani Kutatócsoport IKT “részlege” immáron fél éve egy applikáció fejlesztésén dolgozik. A program órai és otthoni felhasználásra is készül, első sorban 1-4. osztályos tanulók részére. A tervek szerint az első verzió 2017 szeptemberétől lesz elérhető a Google Play Áruházban. Nagyon fontos, hogy a program ingyenesen letölthető és olyan művészek és zenekarok adják hangfelvételeiket a zenei anyagokhoz, akik és amelyek Szegedhez kötődnek. A felsorolásuk a programban megtalálható lesz.

Néhány képernyőkép a készülő “Zenesziget” applikációból.
7 hozzászólás

 1. Üdvözlöm!
  Nagyon örülök ennek az új lehetőségnek! Esetleg nem lehetne egy kicsit tanévkezdés előtt elkészülni? Jó lenne előtte megismerni,mit és hogyan használjunk majd .
  Köszönettel,és üdvözlettel: Hajni tanító néni

  1. Kedves Hajni, nagyon köszönöm visszajelzését és hogy máris tervezi a program használatát. Ahogyan azt írtam is a bevezetőben ez egy “első verzió” lesz, ami még nem a teljes verziót jelenti. Azért tesszük közzé mégis így, mert egyrészt szeptembertől mi magunk szeretnénk kísérleti csoportban elkezdeni vele dolgozni, másrészt örömmel veszünk építő szándékú kritikai észrevételeket a felhasználóktól. Néhány napon belül felteszek egy videós bemutatót is, abból még több minden kiderül majd a program készülő funkcióiból.
   Köszönettel vesszük további észrevételeit! Üdvözlettel: Szabó Norbert

 2. A Manó muzsika CD-n találkoztam hasonló anyaggal.Sajnos az említett lemezeket az újabb számítógépek már nem ismerik fel, így iskolánk által megvásárolt sorozat is használhatatlanná vált, pedig szerették a gyerekek.

  1. Kedves Hilda, nagyon köszönöm megjegyzését. Sajnos (vagy nem), de az én életemből “kimaradt” a Manó muzsika, amit most fejlesztőként nem bánok, mert nem befolyásol sem pro, sem kontra… Nekem is mondták már többen, amit Ön leírt és bízom benne, hogy ezt is hasonlóképpen fogják kedvelni a pedagógusok és gyerekek, mint a Manó sorozat darabjai. Ami biztos, hogy ez egy ingyenes program lesz és mobil eszközökön és PC-n is futtatható lesz. Üdvözlettel: Szabó Norbert

 3. Kedves Norbert!
  Nagyon nyitottan, érdeklődve várom a programot, most fogok először ének-zenét tanítani, számomra mindenképp segítség lesz!

 4. Kedves Norbert!
  Gratulálok a munkához, ami szerintem nagyon aranyos és kedves lesz a kicsik számára. Izgatottan várom, hogy mikor lesz letölthető. Hogyan szerezhetünk erről tudomást? Még egy! A későbbiekben gondoljanak majd a nagyokra is!
  Üdvözlettel: Herk Viktória

  1. Kedves Viktória, nagyon köszönöm a hozzászólást, a biztatást és a további érdeklődést. Az eddigi tervel szerint idén szeptember első hetétől lesz elérhető a Google Play áruházban “Zenesziget” néven. Tehát csak rá kell majd keresni. 🙂 Fontos, hogy hogy ez még nem lesz teljes verzió, hiszen a végleges verzió ezernél is több kis játékos feladatot fog tartalmazni, amit folyamatosan fejlesztünk majd. A nagyokra már most is gondolunk, de nekik nem egy szoftverrel készülünk, hanem feladatbankot hozunk létre (szintén folyamatos feltöltéssel). Ezek évfolyamonként/témakörönként előkészített LearningApps feladatok és Kahoot! tesztek lesznek, a weblapunkról elérhetően. http://www2.u-szeged.hu/ezk/ Üdvözlettel: Szabó Norbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.